maanantai 26. maaliskuuta 2012

Neuvola IV

Tänään oli neljännen neuvolakäynnin aika. Hommat alkaa luistaa jo aika rutiinilla: vaimo käy pissalla ja vaa'alla ennen hoitajan tapaamista ja hoitajalla käydään lähes samat hommat aina läpi: verenpaine, hemoglobiini, sydänäänet ja isin gradun tilanne. Pistetään nyt listaan päivän luvut:

RV: 19+4
Paino: 59,2 kg (+1,2kg viime neuvolasta, kuulemma oikein sopiva nousuvauhti)
Hb: 137 (1: 150, 3: 117)
Verenpaine: 120/66 (122/68, 119/81, 118/70)

Uutena asiana mittauksiin tuli mukaan fundus-mitta, eli kohdunpohjan etäisyys häpyluusta. Tasan neuvolakortin keskikäyrällä mennään: 16 cm.

Todettiin myös, että tuberkuloosi-rokote jää meidän lapselta saamatta. Ei olla riskiryhmää eikä oteta sitä riskiä, että rokotteesta tulisi jotakin sivuvaikutuksia. Ja säästyypä vauva sitten kaikkia meidän ikäpolven ihmisiä koristavalta Calmette-arveltakin. :)

Kävin tänään hakemassa vaimon siskolta muovikassillisen meidän nykyään nelivuotiaan kummipojan vanhoja vaatteita. Aika kasa, kuten voitte kuvasta huomata. Vaimo totesikin jo, että eiköhän vaatehankinnat ala pikkuhiljaa olla kasassa. Ainakin kokoa 62 ei tarvita yhtään enempää...Kummipoika on muuten tulevasta serkusta hyvin innoissaan. (Kuten myös toisesta, kesäkuussa syntyvästä serkustaan. Ja elokuussa saapuvasta pikkuserkustaan...) Poika oli tomerasti todennut, että hän haluaa antaa kaikki liian pienet vaatteensa vauvalle. Myös kuvassa näkyvä kuvakirja on lahja kummipojalta meidän vauvalle. Melko söpöä.

serkulta toiselle

Huomasin muuten toissapäivänä, että isyys on todellakin ottamassa minusta vallan. Tärkein aamurutiinini on jo vuosia ollut Aamulehden lukeminen syödessäni aamupalaa, mutta toissapäivänä kaikki muuttui. Vaimo nousi vähän itseni jälkeen ja huomasi, että en ole hakenut aamulehteä eteisestä. Vaimon kysyessä asiasta havahduin itsekin asiaan. Luin nimittäin parhaillaan pöydän ääressä Vauva-lehteä. Ja vieläpä melkein viisi vuotta vanhaa numeroa. Taidan olla menetetty tapaus.

iPhone: VIIKKO 19, PÄIVÄ 4
Jos odotat yksin, tiedustele doulaa mukaan synnytykseen.

Onneksi vaimolla on jo maailman paras doula. :)

1 kommentti:

  1. Heippa Koijari! Olen tässä lueskellut muutamia päiviä blogiasi läpi ja täytyy sanoa, että erittäin viihdyttävää luettavaa! On ihanaa lukea vähän erilaisesta näkökulmasta etenevästä raskaudesta. Olen täysin hurahtanut erilaisiin vauva- ja odotusblogeihin ja sinun (ja myös blogiystäväsi H:n) blogit ovat erittäin mieluisia lukea. Täytyy tunnustaa, että nauroin ääneen yksin kotona tuolle aamulehti-asialle. :D Itse kirjoittelen vain arjesta yleensä kihlattuni kanssa vauvakuumeella höystettynä. Odottelemme parempaa hetkeä perheelisäykselle.

    VastaaPoista

Ethän lisää kommentteihin kirjoittajan tai hänen perheensä yksityisyyttä loukkaavia tietoja, kuten nimiä, puhelinnumeroita tai osoitteita. Kiitos.