maanantai 23. huhtikuuta 2012

Neuvola 5: infoähky

Tänään poikettiin taas neuvolassa. Aurinko paistoi, niin mentiin ihan kävellen tuo 500 metriä. Hyvä me. :D

Neuvola eteni taas tutulla kaavalla, eli vaimo kävi puntarilla ja pissalla, jonka jälkeen päästiin terveydenhoitajan luokse, joka mittasi hemoglobiinin, verenpaineen ja fundus-mitan sekä kuunteli sydänäänet. Ja kyseli tietysti isän gradusta. Tässä tämän päivän tulosliuska:

Rv: 23+4
Paino: 60,9 kg (vaimo veikkasi eilen illalla 60,8 ja allekirjoittanut tasan 61kg.)
Painonnousu/vko: 425g
Verenpaine: 120/68
Hb: 131
Fundus: 24cm
Sydänäänet ja liikkeet: ++
Gradu: Menossa esitarkastukseen tällä viikolla.

Toi fundus-mitta pääsi vähän yllättämään. Loikattiin sitten kertaheitolla keskiarvosta yläkäyrän yläpuolelle. Kuulemma voi tosin johtua siitä, että vaimon masu kasvaa aika lailla pelkästään eteenpäin, jolloin tuossa navan kohdalla ymmärrettävästi mitta suurenee nopeasti. Eiköhän tuo tuosta tasaannu. :)

Mutta sitten kun oltiin kaikki fyysiset testit saatu hoidettua, alkoikin tulla infoa niskaan oikein laarikaupalla. Kelan lomakkeita vyöryi syliin, sovittiin perhevalmennusaikoja, käskettiin varata sokerirasitustestiin laboratorioaika, opeteltiin täyttämään sähköistä esitietolomake i-Panaa jne. jne.
Termejä vilisi korvasta sisään ja toisesta ulos. Äitiysraha, isäkuukausi, vanhempainpäiväraha, äitiysavustus, isyysraha, vanhempainetuushakemus. APUA!!!

Tietotulva otti koville, varsinkin vaimon osalta. Itsehän olen saanut opiskelijana Kelan paperihelvettiin tutustua, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun vaimo joutuu tekemisiin kyseisen instituution kanssa. Eikä ilmeisesti jäänyt kovin hyvä ensivaikutelma.

Kela strikes back!
Lopuksi neuvolan täti otti vielä puheeksi nämä viimeaikaiset perhesurmat ja kysäisi mahdollisimman kohteliaasti, että "eihän teillä vaan riidellessä koskaan käydä toiseen käsiksi". Juu, ei käydä. (Mutta tuli vaan mieleen, että jos jossain perheessä käytäisiin, niin tuskinpa sitä tässä tilanteessa tunnustettaisiin.)

Neuvolan jälkeen käytiin vaihtamassa autoon kesärenkaat anoppilassa. Saatiin myös anopin joltain retkeltä ostamia tuliaisia. Tai siis Teelusikka sai. Eihän meille tuleville vanhemmille kukaan enää mitään osta. :D

mummu lähetti Telsulle viltin, ruokalapun, sukat ja lampaan (aitoa lampaanvillaa)
Niin ja olihan tuo vaimokin ostanut taas jotain. Kuulemma tässä on ensi pääsiäisen asu valmiina. Mutta mikä ihme siinä on, että heti kun ultraäänessä saadaan varovainen lupaus siitä, että vauva saattaisi olla tyttö, alkavat kaikki suvun naiset rakastaa pinkkiä yli kaiken. Ja minä kun luulin, että meidän lapselle ei pueta hirveästi ns. perinteisiä tyttö- tai poikavärejä...

kisupuku (vaimo käski myös mainita, että asussa on häntä ja anturat)
Mutta sellaista. Tällä viikolla on gradun esitarkastus-deadline, joten toivotaan, että seuraavassa postauksessa voidaan jo vähän tuuletella. Aurinkoista kevättä, nyt se on vihdoinkin täällä! \o/ (Me pistetään nyt makkarat ja pekoni-juusto-herkkusienet upouuteen sähkögrilliin. Ny rillataan!)

iPhone: VIIKKO 23 PÄIVÄ 4
Äitiyspakkausta voi hakea jo tällä viikolla.

Niin...Tätähän me vielä mietitään. Kaikkien mielestä pitäisi ottaa pakkaus, mutta me taidetaan kyllä olla kallistumassa rahan puolelle. Noita vaatteitakin on jo aivan perkeleesti. :D

10 kommenttia:

  1. Melkein tekis mieli onnitella tosta gradujutusta. Meillä kans mies pakertaa viimeisiä päiviä omansa parissa. Kesäkuussa pitäs olla valmis maisteri :D Että suurinpiirtein teidän missä teillä mennään :)

    VastaaPoista
  2. Kuulolla ollaan - kelan paperit ovat ihan hepreaa:)

    VastaaPoista
  3. Iiiih, ihana tuo kisupuku! <3 Mistähän vaimos oli moisen ihanuuden löytänyt? ;)

    VastaaPoista
  4. Tirri: Juu tänään tuli taas melkein 10 sivua tekstiä. Vielä pari päivää niin se ois sitten siinä. (Kunnes pitää taas korjailla...)

    Paloma: Juu ei noista hirveästi kyllä saa selvää. Ei edes sieltä "selkokielellä" kirjoitetusta vihkosesta. :D

    Ano: Kisupuku on kuulemma Lindexin alelöytö. :)

    VastaaPoista
  5. Mä otan nyt toisen kohalla rahana EHDOTTOMASTI, ekalle otin paketin enkä käyttäny sieltä mitään muuta kuin kynsisaksia ja yhtä yöpukua. Harmittaa hirveesti, olispa saanu sillä rahalla kaikkea muuta hyödyllistä.. :)

    VastaaPoista
  6. Voin sanoa, etteivät aivan kaikki naiset ihastu pinkkiin, kun ultrassa luvataan tyttöä. Minä olen kiertänyt kaukaa kaikki pinkit jutut, vaikka tyttö onkin tulossa. =)
    T: Hyperlady

    VastaaPoista
  7. Juu kai mekin tosiaan tuo äitiysavustus rahana otetaan. Ja ilo kuulla, ettei kaikki ole pinkkifriikkejä. :D Vaikka ei tuo vaimokaan nyt hirveästi sitä ole hamstrannut. Ainakaan toistaiseksi...

    VastaaPoista
  8. Huh säikähdin ihan teidän mahamittoja koska itsellä kuljettu lähes kokoajan yläkäyrillä ja vasta viikolla 27 oli mitta 23,5. Mietin että mitähän helkkaria ne sekoilee neuvolassa mutta sitten tajusin lukea tekstiäsi eteenpäin. :D On itseasiassa mielenkiintoista vertailla omia mittoja muihin niin näkee vähän missä mennään oikeasti. Vertailu muihin tosin on typerää mutta teen sitä silti koko ajan. PläääääH.

    Onnea painon kovasta pudotuksesta ja toivotaan ettet joudu älyttömästi korjailemaan graduasi enää. :)

    VastaaPoista
  9. Mikä ihmeen i-pana, ei meille mitään tollasta oo näytetty?? Ei kyllä toisaalta oo puhuttu perhevalmennuksestakaan..
    Rv: 24+6

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan toi i-Pana vaan joku Tampereen juttu. En kyl tiedä tarkemmin. :/

      Poista

Ethän lisää kommentteihin kirjoittajan tai hänen perheensä yksityisyyttä loukkaavia tietoja, kuten nimiä, puhelinnumeroita tai osoitteita. Kiitos.