maanantai 14. toukokuuta 2012

EI MEIDÄN VAUVALLE!

Aivan ensimmäiseksi haluan toivottaa kaikille äideillä oikein hyvää äitienpäivää näin jälkikäteen. Myös tuleville mammoille. (Myönnän, ostin vaimolle kukkia, koska kyllä tuolla masulla jo voidaan hyvällä syyllä kutsua äidiksi.) :)

Mutta nyt vaihtuu ääni kellossa. Tätä postausta on suunniteltu jo pitkään. Oikeastaan idea on lähtöisin vaimoltani.

Maailma on täynnä vauvatavaraa. On hillityn tyylikästä vaatetta, ihanan söpöjä tavaroita ja äärettömän tarpeellisia varusteita. Mutta vauvamaailmalla on myös pimeä puolensa, jota lempibloggajani H kutsuisi todennäköisesti nimellä The Dark Side. ;D On nimittäin olemassa vakiintuneita sanontoja, vaatteita ja tavaroita, joiden kehittäjät ovat joko täysiä idiootteja tai vaihtoehtoisesti heidät on tehty sokerista (ällömakeasta laadusta). Useimmat tämän kategorian tuotteet realisoituvat tekstuaalisessa kontekstissa, minkä tulette huomaamaan tämän kirjoituksen aikana.

Ennen tämän "Tiitisen listan" julkaisemista haluan kuitenkin painottaa kahta asiaa:

1. Kyse on vain ja ainoastaan minun/meidän mielipiteistämme. Suomi on siitä ihana maa, että kaikilla on vapaus olla mitä mieltä tahansa (paitsi K. Kummolan MM-kisojen katsomossa). Tästä pääsemmekin kohtaan 2:

2. Kenenkään ei tule loukkaantua, mikäli oma suosikkiesine/-asia löytyykin tältä listalta. Tarkoituksenani ei ole loukata ketään, vaan kuten kohdassa 1. todettiin, nämä ovat mielipideasioita. Ja mielipiteethän ovat tunnetusti kuin p***reikä. Kaikilla on oltava sellainen, ja oma haisee aina paremmalta kuin muiden. :)

Mutta tästä se lähtee, Koijarin Musta Lista, satunnaisessa järjestyksessä. (Listalla ei todellakaan ole kaikkia vauvamaailman ärsyttäviä asioita, vaan ainoastaan ne räikeimmät tapaukset. Muuten lista olisi kilometrin pituinen.)

"Masuasukki"
Aivan kauhea sanahirviö. Tekohauskalla asu-asu -sanaparilla on yritetty saada aikaan söpö termi, jolla kutsua syntymätöntä vauvaa, mutta aikaan on saatu yhdyssana, josta muodostuu assosiaatio muihin vastaaviin sanoihin, kuten Suki-Suki tai...niin...ehkä sille on syynsä, miksi suomen kielessä vältetään tämänkaltaisia sanayhdistelmiä.

"Rakkauspakkaus"
Toinen jostakin synkästä luolasta esiin kaivautunut monsteri, jota ei voi sanoa muuta kuin sellaisella ällöttävän siirappisellä lässytysäänellä. Jos ette ymmärtäneet edellisen kohdan sanomaa, lukekaa se uudestaan, sillä samat sävelet pätevät tässäkin tapauksessa. Termiä voidaan pahentaa lisäämällä sen eteen sanat "Meidän oma pikkuruinen" tjsp.

"Rinsessa/Rinssi"

Ne sanathan ovat "prinsessa" ja "prinssi". Tarkoittavat kruununperijää (jollaisia tässä maassa ei muuten ole oikeasti yhtäkään). Kansa, jonka suuhun sopii täydellisesti sana "perkele" (lyh. "Prkle!"), pystyy aivan varmasti sanomaan nämäkin sanat korrektisti. Sanan itsensä käyttäminen ei ole mitenkään tuomittavaa, oman/muun läheisen lapsen kutsuminen prinsessaksi tai prinssiksi on vielä hyväksyttävän söpöjen tapojen rajoissa (tai noh, pojan kutsuminen prinssiksi on ehkä jo vähän liikaa), mutta käyttäkää niitä sanoja edes oikein. Varsinkin kirjallisessa ilmaisussa.

ei todellakaan näin!
Lastenvaunujen rekisterikilvet

Tällä saatan sohaista muurahaispesää, mutta menkööt silti. Voitte olla varmoja, että meidän lapsen vaunuissa ei tule koskaan roikkumaan rekisterikilpeä, jossa lukee "Teelusikka" ja lapsen syntymäaika. Eikä siis millään muullakaan nimellä. Miksi ihmeessä jokaisen vastaantulijan tulisi tietää, minkä niminen vauva siellä vaunuissa makaa??? Jos tunnet jokaisen vastaantulevan ihmisen, etkä jaksa vastata jokaisen esittämään kysymykseen "Mikäs hänen nimensä on?", ymmärrän hankinnan, mutta ei kai kukaan tunne kaikkia kotikaupunkinsa asukkaita?

kas kun ei henkilöturvatunnuksen loppuosalla (sori Aleksi, olet vain esimerkki, no hard feelings?)
"Hauskat" tekstit lasten-/äitien vaatteissa

En ala edes listaamaan tällaisia tekstejä, sillä niitä riittää. Pari kuvaa puhukoot puolestaan:

EIIIIHHHH!
Koskahan joku keksii pistää myyntiin paidan, jossa on tissien kohdalla reiät ja välissä teksti "Imetän. Maistuis varmaan sullekin."? Toinen vaihtoehto voisi olla reikä vain toisen rinnan kohdalla ja reiän yläpuolella teksti "Maito". Toisen rinnan kohdalla voisi sitten olla kahvipannun kuva. Millainen ihminen näitä paitoja keksii? Tai käyttää?

ei, ei, ei (PS. 24e!?!)
"Meidän vauvalla on oikein paha koliikki, eiköhän hommata sille body, jossa lukee Huutosakin johtaja."

Konttauskypärä

Täytyy kyllä myöntää, että ihailen jossain määrin konttauskypärän keksijää. Harva nimittäin pystyy saamaan niin turhan tavaran näyttämään niin välttämättömältä. Lisäksi on ihailtavaa (joku voisi sanoa myös arveluttavaa), että tuotetta mainostetaan sillä kaikkein parhaiten pienen lapsen vanhempaan vetoavalla teesillä: turvallisuudella. "Jos lapsellasi ei ole konttauskypärää, hän voi kuolla, kun hänen tasapainonsa pettää hänen opetellessaan konttausta."

Aika jännä juttu, että ihminen ei ole vielä kuollut sukupuuttoon kaatuilessaan konttausasennosta, koska käsittääkseni konttauskypärä ei ole ihan hirveän vanha keksintö. Voin aivan vilpittömästi kertoa, että olen itsekin kaatuillut konttausasennosta ajoittain (jopa aivan viime vuosinakin, mutta ei siitä sen enempää), ja koen huomattavasti vaarallisemmaksi ne aineet, joiden takia olen kyseiseen asentoon päätynyt. Ja muuten, minun konttausasentoni on melko paljon korkeampi kuin vauvoilla...

Vauvat ovat lyöneet päätään lattioihin vuosisatoja! Siinähän on se idea, miksi kannattaa pysyä pystyssä (tai konttausasennossa): jos kaadut, niin sattuu. Kun vauva on pari kertaa kopsauttanut pikku päänsä muovimattoon, niin eipähän kaadu enää.

mutta onneksi ne ovat sentään niin tyylikkäitä

MOLO

Okei. Tämä on listan viimeinen kohta, joka on mukana eräänlaisena loppukevennyksenä. Kyseessä on siis hieman kyseenalaisen niminen vaatemerkki. ;)

ei moloa meidän tytön päälle. ei ainakaan kuuteentoista vuoteen.


Se olisi siinä. *Huoh* Tuntuipa hyvältä päästä purkamaan nämä pitkään sisälläni patoutuneet tunteet. :)

Aurinkoista ja lämmintä viikkoa kaikille!

iPhone: VIIKKO 26, PÄIVÄ 4
Suo itsellesi lepoa ja rauhaa.

Check. Vaimo töissä ja itsellä vapaapäivä. Tai siis vapaa viikko. :)

PS. Niin joo, gradukin meni kerrasta läpi. \o/ Korjailen sitä tosin vielä vähän, jos vaikka se arvosana yhden pykälän nousisi...

21 kommenttia:

  1. Heh, hyvä lista ;) Ainoat kaksi asiaa, joista en ole ihan yhteneväistä mieltä ovat masuasukki ja Molo. Harvemmin tuota asukkia kyllä itse käyttelen, koska ei tunnu kovin järkevältä sanoa että avuva _asuu_ vatsassa, mutta ei se toisaalta kammoksutakaan minua. Ja tuo Molo, niitä kyllä löytyy meiltä :D Aivan kauhea nimi näin suomalaisen suuhun, mutta vaatteet on moni kivoja ;) Joku oli joskus laittanut heille s-postia ja kysellyt nimestä (kertonut mm. mitä se Molo täällä tarkoittaa). Sieltä oli vain muistaakseni vastattu, että siinä on kahden merkin perustajan nimien alkukirjaimet. Huono sattuma siis, että siitä tuli niinkin huvittava täällä meillä :D Olisivat edes päätyneet Lomo -nimeen ;)

    VastaaPoista
  2. Juu ei noissa Molon vaatteissa mitään vikaa ole, ihan kivoilta näyttivät kaupassa. Nimi vaan on niin jäätävä, että oli pakko ottaa mukaan. :D

    VastaaPoista
  3. Asiaa asiaa.. allekirjoitan kans jokaisen kohdan. Tän jutun lukeminen aiheutti jopa pientä kiukkua. Mun henkilökohtaiseen listaan kuuluu lisäks vaunussa harsoliinojen (eli pukluliina/vaippa) käyttö suojana. Oon muuten elänyt täysin tietämättömänä noista konttauskypäristä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis noi harsoliinathan (puhtaat) vielä menee, mutta sitten yksi tärkeä asia jäi listasta puuttumaan:

      Vaunujen aurinkosuoja, jossa lukee jotain "Shh. Pikkuemäntä kauneusunilla." YökYökYök.

      Muutenkin toi vauvan "emännäksi" kutsuminen on aika pirun kornia...

      Poista
  4. Lisäisin (ihan katupahoinpitelynuhalla) sellaisen pinkin pitsi/kukka/hörhelöpannan vauva päässä. Mun mielestä TUO on kaiken kamaluuden huippu. En tiedä miksi. Kai se on vain niin nukkien juttu.

    Saatiin tollanen kuopukselle ja suustani karkas "hyi kamala!" Arvanneeko edes sanoa miltä lahjan antajan ilme näytti...

    VastaaPoista
  5. Voisin sanoa että ainoat asiat joissa oon täysin samaa mieltä on Molo ja konttauskypärä. :DD Ei vaan maallikon ymmärrys aina riitä näihin järjen riemuvoittojen ymmärtämiseen. :D

    VastaaPoista
  6. hahhaa, ei tälläisestä voi edes kukaa suuttua :) mun maanantai iltaa piristi kummasti ja hymy nousi suunpieliin :) ainut asia mikä meillä on listastasi niin rekisterikilpi, ja vielä syntymäajalla, mutta me asutaakin todella tuppukylässä ja valehtelematta jokatoiselle nostan käden ja tervehdin! ensin tuli kyselyitä, kumpi siellä vaunuissa tuhisee ja sitten mikä nimi :D
    ja jotenki mun oli vain saatava se rekkari :D ja oon seuraillu jo pitkään sun blogia mutta en oo vielä kommentoinu, aivan mahtava blogi ja innolla ootan aina uutta postausta! jatka samaa malliin ja jaksamista tulevaa varten :) terkuin minna ja Nico poika 1v4kk.

    VastaaPoista
  7. Ai ai, kaunista avautumista!

    VastaaPoista
  8. Hehe, ihan mahtava lista! Ainut mistä en voi olla samaa mieltä on konttauskypärä. Naureskeltiin kun olin raskaana tuolle mut heti kun muksu ekan kerran sohvalta tipahti päällensä (äläkä oleta että aina voi saada kiinni) ja toisen kerran seisomista harjoitellessa takaraivollensa huutaen kurkku suorana kipua niin tuo konttauskypärä, joka oltiin miehen duunikaverilta saatu löysi käyttäjän. Ja meillä siis lähdettiin ajoissa 8kk nousemaan sohvalle, kävelemään tukea vasten yms ja se tasapaino ja äly ei ihan vielä kohtaa. Siinä kyllä sydän särkyi ekat kerrat kun pää kolahti kovaan lattiaan ettei tosiaan se konttauskypärä naurattanut :D -johanna.lily

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo kypärä varmasti vähentää huolenaiheita, mutta pidän kyllä (ainakin siihen asti, kun oma vauveli putoaa päällensä) pääni siinä suhteessa, että ei se varsinaisesti kovin tarpeellinen ole.

      Mutta kylläpä teillä onkin lähdetty ajoissa liikkeelle. :)

      Poista
  9. Lomo tarkoittaa argentiinassa naudan ulkofilettä...vai olikosse sisä- . :)

    Perhe-lehdessä oli heidän keskustelupalstaltaan koottu vastaavia inhokkeja, ja osin noita samoja löytyi - emme ole siis yksin mielipiteinemme...olin nimittäin samaa mieltä useimmista ;)

    VastaaPoista
  10. Oon täysin samaa mieltä noista listan kohdista :D itse lisäisin vielä niin ihanan HELLO KITTY:n yöh! niin ihQ!!!

    VastaaPoista
  11. Kirjoitat asiaa! Masuasukille kaveriksi vielä "vitsikäs" masukki. Ja ne tarrasukat ja plussatuulet ja muut ällötykset, joihin on väistämättä törmännyt lapsettomuus- ym. blogeja vuosikausia lueskellessa.

    VastaaPoista
  12. Hohoho :D Itse oon pohtinut enempi itsemielessäni noita samoja asioita että ei helkkari. Tosin konttauskypärästä kuulin ekaa kertaa elämässäni vasta viimeviikolla. Voikohan lapsi oppia olemaan varovainen jos on tottunut ettei päähän satu jos könyilee ja hakkaa sitä erinäisiin paikkoihin? Ei ollut meille tulossa.

    Itse olen välttänyt myös prinssiä ja prinsessaa (lol rinssi tai rinsessa lol). Naamiaiset ja synttärit asia erikseen. Muutenkin pojat haluaa olla mielummin ritareita jotka pääsee pieksemään pahiksia (tälläistä leikkiä piti leikkiä viimekesänä erään nelivuotiaan kanssa jonka sisko halusi siis olla prinsessa ja pikkuveljen olisi pitänyt olla prinssi muttei veli suostunut).

    VastaaPoista
  13. Oon rakkauspakkauksesta eri mieltä, se sana lipsahtaa suusta ja sitä ei voi olla pidättelemättä samoin ku ällöttävä "PULLEROPALLERO". Lässytän tyttärenneni. "Äitin oma aivan äly soma rakkauspakkaus pulleropallero väääääväääpääää pusipusipusi" Kamalaa jos joku sitä kuulis, mutta eipä se haittaa mitä me kahden kesken "jutellaan" :D
    -Mulla oli myös mielessä vaikka mitä muita asioita lisäksi tuohon listaan mutta unohtuipa ne sitten tuossa lukiessa muiden kommentit... (konttauskypärää ei vaan voi ymmärtää, nauroin kun semmoisen kaupassa näin...)

    Ja tuohon jonkun Hello Kitty kammotukseen. Mulla itellä on kamala kamala Hello Kitty fetissi... Mulla on enemmän HK tavaraa kun mun 2kk tytöllä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. --Lässytän tyttärelleni-siis :)

      Poista
    2. Joo'o, saapa nähdä kuinka tämä isi tulee vauvelille lässyttämään... :D Todennäköisesti aika paljon. Ja kyllä meidänkin laatikostosta HK-bodyja sun muuta löytyy...

      Poista
  14. Alkuun ihan neutraalia lukea tota sun listaa, jokainenhan antaa lapselleen sen lempinimen mikä suusta hyvällä omallatunnolla kupluaa, etenki siinä hormoonihuurussa ne voi sitte olla ihan muusta maailmasta, mutta jokaisen oma asia!

    Näissä tekstatuissa vaatetuksissa sitte aloin repeileen noille sun aatoksille, siinähän sulla jää ne rahahuolet taa ku painat noita teksti-ideoitas vaatetuksiin! Munsta sun ideat oli kelpoo kauppatavaraa! Jos immeiset tykkää mainostaa elämäntilanteitaan/luonnettaan/muuta outoo jokaiselle vastaantulijalle nii suodaan heille se mahollisuus, saahan sillä hymyn katsojan naamalle.

    Noi kypärät on kyllä aika naurettavan näkösii, en muista, että niitä ois kaupassa ollu vielä meiän pojun vaavi aikaan. "Ihanassa" uhmaiässä ois kyllä ollu tarvetta! Vuojen ajan se hakkas päätään lattiaan ihan täysillä aina ku ei suostuttu johonki mitä pikku-ukko halus. Ne on aikamoisia voimanpesiä kuule tällaselle pienelle 40-kiloselle naiselle, mutta kaikin voimin ku taisteli nii sai pojan kauas kaikesta kovasta pinnasta. Ehkä siinäki ois markkinarako! Konttauskypäriä kaikenikäsille, nyt myös mustana opiskelijoiden koossa.

    VastaaPoista
  15. Lisäyksenä jo listaamiisi ällötyksiin:

    - Hello Kitty-roinat
    - Kaikki röyhelökammotukset ja muut pikkuprinsessa-asut
    - Otsapannat
    - Lapsettomuus- ja vauvakuumekeskusteluistakin tutut tarrasukat, plussatuulet/-puhurit, liima, kyytiläinen, haamulainen (joka usein myös "kurkkii/kurkistaa") jne...

    YÖK!!

    VastaaPoista

Ethän lisää kommentteihin kirjoittajan tai hänen perheensä yksityisyyttä loukkaavia tietoja, kuten nimiä, puhelinnumeroita tai osoitteita. Kiitos.