maanantai 18. kesäkuuta 2012

Forza Azzurri!

Iltapäivää. Täällä sitä istutaan ja odotellaan illan EM-otteluita. Italian voittoon luotetaan, mutta samalla Espanjan ja Kroatian matsia odotetaan pelolla. En haluaisi millään uskoa hallitsevan mestarin taktikointiin, mutta silti vuoden 2004 biscotton uusiutuminen vähän jännittää...

kaikki valmiina...
 Mutta asiaan. Tänään oli viimeinen perhevalmennus, tällä kertaa aiheenaan vanhemmuus. Paikalle oli meidän lisäksi vaivautunut yksi pariskunta sekä yksi tuleva äiti yksinään. Ehkäpä aurinkoinen sää vaikutti, mene ja tiedä. Itse valmennus ei ihmeitä tarjonnut, vaan aika peruskauraa siellä käytiin läpi. Päällimmäisenä jäi mieleen se, että molempien meistä pitää muistaa, että isä on lapselle ihan yhtä tärkeä ihminen kuin äitikin.

Kokonaisuutena perhevalmennuksista jäi vähän kaksijakoiset fiilikset. Konkreettiset synnytys- ja imetys-/lastenhoitovalmennuskerrat olivat hyödyllisiä ja niissä oikeasti oppikin jotain, mutta nämä vähemmän konkreettiset vanhemmuus- ja parisuhdereenit olivat kyllä aika hyödyttömiä. Varsinkin seurakunnan parisuhdekoulutus oli sellainen rimanalitus että huh huijaa.

Vaimo on nyt kärsinyt kuivasta yskästä muutaman päivän ja päätti sitten vihdoinkin tänään lähteä työterveyteen. Ja saikkuahan sieltä napsahti. Eli vaimon kesäloma alkoi sitten käytännössä jo tänään. Sunnuntaina olisi ollut viimeinen työpäivä. Onneksi lääkäri antoi lomaa koko viikon, sillä vaikka yskä hellittäisikin, niin on hyvä ettei vaimon tarvitse olla sunnuntaina töissä, kun heillä alkaa kesän alet. Muutenkin työt on stressanneet ajoittain aika pahastikin (ja aiheuttaneet vähän supistuksiakin), niin nytpähän saa sitten keskittyä lomailemaan aina heinäkuulle asti. Ensi kuussa pitäisi tosin vielä kolme päivää käydä pyörähtämässä töissä ennen mammalomaa. :D

Vaimoa on kohdannut yskän ja työstressin lisäksi myös kolmas ikävä vastoinkäyminen. Nimittäin paitojen säännöllinen likaantuminen. Ja arvaatte varmaan, mistä kohtaa paidat likaantuvat. Masusta. Lähes joka päivä paidalta löytyy jokin läikkä tai tahra juuri tuosta navan kohdalta. Olen kyllä koittanut selittää, että mikäs ihme tuo on kun maha osuu aina pöydän laitaan jne. ja kaikki suusta putoava ruoka ja valuva kuola (no okei, ei näin kyllä oikeasti käy) tippuvat suoraan masulle. Maha on vähän niinkuin luonnollinen ruokalappu.

Juhannuskin lähestyy. Allekirjoittanut suuntaa aattona kaverin mökille tuohon parinkymmenen kilometrin päähän juhlistamaan viimeistä lapsetonta jussia vähään aikaan. Vaimo kuulemma ei tee aattona mitään.

Niin ja huomenna on muuten meidän paperihääpäivä. Kaksi vuotta, eikä suotta, masussa vauva, se on totta. :)

Azzurri-rakkauden imeyttäminen käynnissä

cucchiaino da tè 31+4
  iPhone: VIIKKO 31, PÄIVÄ 4
Supistaako? Kehosi valmistautuu synnyttämään.

Ajoittain on vähän supistellut, mutta ei mitään sen suurempaa. Eiköhän loma vähennä näitä vähiäkin suppareita.

8 kommenttia:

 1. Ilman sarvia ja hampaita: äidilläni (ex-kätilö) on tapana sanoa, että naisen napa on puhtaimmillaan raskauksien aikana, koska silloin se on helppo kuurata puhtaaksi. Tuli vaan mieleen, jotta kannattaa hyödyntää tätä aikaa silläkin saralla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on ainakin napa kuurattu kunnolla värjäyksen jälkeen. :D

   Poista
 2. Kateellisena lueskelen kaikkien muiden suunnilleen samoilla viikoilla seikkailevien blogeja, joita ei supista.. Meillä supistellaan joka päivä ihan kipeästikin ja monta kertaa tuntiin kivuttomasti. Saas nähdä mitenkä nopeasti laittavat vuodelepoon kun käyn taas neuvolalääkärillä valittelemassa.. Nyt siis rv 32+6.

  Mitenkä teillä muuten vaimo suhtautuu jalkapalloon? Ts. kinostaa [ ] ei kinosta [ ] ? Tuntuu melkein siltä, kuin olisi ihan isin juttu tuo fudis ja vaimo olisi vain suostunut mahan maalaukseen ja kuvaukseen ja kuvan julkaisuun, kun se on sulokkaampi maalattuna kuin isin masu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet täysin oikeassa. Lupa maalata masu oli pitkällisen maanittelun tulos. Vaimoa ei kiinnosta jalkapallo pätkääkään. :D (Mutta kerrottakoon, että myös isin naama oli maalattu.)

   Poista
 3. Teistä olisi pitänyt ottaa kuva maha ja naama maalattuna yhdessä :)
  Hyvää alkanutta viikkoa teille ja tulevaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otettiinkin, mutta jääkööt ne kuvat ainakin toistaiseksi vielä kotikoneelle. :)

   Poista
 4. Aivan ihana masu! Ps. on aivan huippu blogi! Ihana huomata miten isätkin voi olla noi omistautuneita tässäkin asiassa! <3

  Terveisin addiktoitunut lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikista kehuista. :) Masu on kyllä ihana!

   Poista

Ethän lisää kommentteihin kirjoittajan tai hänen perheensä yksityisyyttä loukkaavia tietoja, kuten nimiä, puhelinnumeroita tai osoitteita. Kiitos.