keskiviikko 15. elokuuta 2012

Taas neuvolassa

Eilen poikettiin jälleen neuvolassa. Meidän vakiotätikin oli palannut lomiltaan ja saanut lisäksi avukseen uuden kätilöopiskelijan.

Vaimon paino oli pudonnut viikossa melkein kilon, mutta ottaen huomioon sen edellisviikon 2kg/vko -nousun, voidaan sanoa että nyt palattiin "normikäyrälle". :) Verenpaineet oli ok (122/86), kuten myös hemoglobiini (~125). Telsu on edelleen raivotarjonnassa, ja tuskinpa se siellä enää kääntyilemään mahtuukaan. Fundus-mittaa ei enää mittailtu, kun kuulemma sillä ei enää tässä vaiheessa ole niin väliä, kun vauva on jo laskeutunut lantioon ja välillä vauvan pyllykin saattaa olla suoraan mittauslinjalla ja vääristellä tuloksia. :D

Syntymäpainoarvio on vähän noussut. Kätilöopiskelija veikkasi jopa 3,5 kiloa, mutta meidän vakkaritäti arveli jotain kolmen ja 3,5 kilon välille. Mutta mistäpä näistä arvioista koskaan ihan satavarmaksi tietää..Seuraava neuvolakäyntikin sovittiin. Ensi maanantaina mennään taas.

Juttelin muuten neuvolassa myös isyysloma-asiastani. Kuulemma työnantaja ei mitenkään voi pyytää ilmoittamaan isyysloman alkamisajankohtaa etukäteen, kun lain mukaan lomaa ei voi edes aloittaa ennen kuin vauva on syntynyt. Noh, meidän töissä näyttää sitten pätevän vähän eri säännöt...(Itsehän jouduin siis jo pari viikkoa sitten ilmoittamaan tarkan päivämäärän, koska lomani aloitan. Ja koitin jo silloin sanoa, että enhän minä voi sitä tietää, mutta pomo piti päänsä.) Eli toivotaan nyt, että Telsu päättää syntyä viimeistään ensi viikolla.

Tänään ei varmaan sitten muuta, huomenna olisi laskettu aika käsillä. Jännää. :)

iPhone:


Tämä näyttää kyllä pitävän paikkansa. Vaimo heräsi tänäänkin ilmeisesti joskus neljältä. (Itsehän sen sijaan nukkuisin mielelläni pitkään näin lomalla ollessani, mutta ei. Minunkin pitää herätä joskus kasilta. Joko remontti-meluun tai vaimon höpinöihin...)

2 kommenttia:

  1. Kelan sivuilta: "Ilmoita työnantajallesi isyysvapaastasi 2 kuukautta ennen vapaan alkua. Jos isyysvapaasi on enintään 12 arkipäivää, ilmoita siitä viimeistään kuukausi etukäteen."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siis kyllähän mä vapaasta oon ilmoittanut puoli vuotta sitten. Että ei tämän hirveänä yllätyksenä pitäisi tulla. :D

      Poista

Ethän lisää kommentteihin kirjoittajan tai hänen perheensä yksityisyyttä loukkaavia tietoja, kuten nimiä, puhelinnumeroita tai osoitteita. Kiitos.