maanantai 27. elokuuta 2012

Tulevaisuuden pohdiskelua ja alkutohinaa

Heisulivei ja terveisiä kiireisen vauva-arjen keskeltä. :)

Kuten aivan ensimmäisessä kirjoituksessani kirjoitin, tämän oli tarkoitus olla raskausajan projektiblogi, jolle en luvannut jatkoa vauvan syntymän jälkeen. Ja jos ihan totta puhutaan, vieläkään en ole aivan varma, haluanko jatkaa kirjoittamista tästä eteenpäinkin.

Oma motivaatio on laskenut, koska jokainen hetki jonka koneella vietän, on pois siitä ajasta, jonka voisin viettää seuraten ihanan tyttäreni elämän alkutaipaleen erityisiä ja ainutlaatuisia hetkiä, jotka menevät niin nopeasti ohitse.

(Tässä välissä kävin hyvin asiaankuuluvasti ottamassa vastaheränneen Telsun syliin ja vaihtamassa erityisen ja ainutlaatuisen kakkavaipan...)

Lisäksi tunnen koneella ollessani valtavaa syyllisyyttä myös siitä, että näinä hetkinä voisin Telsun ihailemisen lisäksi lukea koulun viimeisiin tentteihin. Jouluna on pakko saada paperit koulusta pihalle, mutta eivät ne viimeiset kirjatentit itse itseään sentään suorita.

Toisaalta haluaisin jatkaa kirjoittamista ja kertoa kaiken lapseni kehityksestä, mutta pelkään, että tällöin blogista tulisi vain oman lapsensa ihanuudesta sokeutuneen isän kertomus siitä, kuinka ihana lapsi Telsu onkaan. Ja vaikka oman lapsen ihanuudesta sokeutuminen on mielestäni täysin hyväksyttävää ja jopa kannustettavaa, epäilen kyseisessä mielentilassa tuotetun tekstin kykyä viihdyttää blogin lukijoita.

Koska en kuitenkaan vielä tiedä blogin tulevaisuudesta, voin ainakin toistaiseksi vielä jatkaa kirjoituksia, jos vaikka into blogin kirjoittamista kohtaan saisikin taas lisää bensaa liekkeihin. Joten tässä vähän tilannekatsausta meidän arkeen:

Ensinnäkin, elämä kotona on asettunut varsin nopeasti mukaviin uomiin. *koputan puuta* Esimerkkinä käynee viime yö, joka sujui siten, että Telsu meni nukkumaan 23:n maissa, heräsi neljältä (kun äitinsä herätti syömään), söi kaksi tuntia(!) ja nukkui sen jälkeen tyytyväisenä yhdeksään. Isi ja varsinkin äiti sen sijaan heräilivät pitkin yötä. Vielä ilmeisesti vaistot herättävät vauvan pienimpäänkin inahdukseen. Myös päivisin Telsu nukkuu hyvin, huolimatta HIRVEÄSTÄ remonttimelusta. Isi ja äiti eivät pysty melussa edes juttelemaan, mutta Telsu vetelee hymyillen hirsiä. Aina siihen asti, kunnes työmiehet lähtevät kotiin/tauolle. Silloin Telsu alkaa pyöriä ja heräillä. Muutenkin Telsu ei oikein tykkää nukkua hiljaisuudessa

Kokonaiskuvaa ajatellen Telsu siis nukkuu yllättävänkin hyvin, mutta myös ruoka maistuu. Vaimo imettää toistaiseksi vielä rintakumin turvin, mutta myös paljasta tissiä on menestyksekkäästi kokeiltu. päivällä ruokailut kestävät yleensä puolisen tuntia, mutta öisin ja iltaisin tissi suussa vierähtää helposti tuntikin. Valveillaoloaikanaan Telsu on rauhallinen ja tarkkailevainen persoona, aivan kuten äitinsä. Pieni pää pyörii ja silmät mittailevat ahkerasti kaikkea, mihin vielä heikko katse vain yhtään yltää. Turhaa kitinää Telsu ei juurikaan harrasta, vaan oikeastaan vain nälkä saa hänet pahalle tuulelle. Jos buffet-pöydän pystytys vie liian kauan, Telsu saattaa kevyesti raivota kymmenisen minuuttia rinnalla, kunnes hän on varma, että isi ja äiti ovat ymmärtäneet, että palvelun saaminen kesti tällä kertaa vähän liian kauan.

Vaunuissa Telsu ei oikein vielä viihdy, vaan parilla kärryttelylenkillä uni on pitänyt käydä hakemassa isin keinuvasta sylistä. Sen sijaan autossa uni tulee nopeasti. Myös vieraassa ympäristössä uni tulee hyvin, viime viikonlopun Telsu ja vaimo viettivät mummulassa. Isillä oli perjantaina varpajaiset ja lauantaina yövuoro. Onneksi jo tänään alkoi isyysloma. Kyllä yksi työvuoro viiden viikon kesälomien jälkeen alkoikin jo tuntua pahalta. ;)

No niin, näinhän se kirjoittaminen taas alkoi kulkea, kun vauhtiin päästiin. Tulikin taas todella "lyhyt" tilannekatsaus. Mutta tästäkään kirjoitusvimmasta huolimatta en osaa vielä sanoa, jatkanko blogin kirjoittamista. Ehkäpä uusi blogi voisi olla ratkaisu. "Suojassa kaikelta"? Tilanne vaatii vielä pohtimista.

Lämmintä ja vähäsateista syksyä kaikille lukijoille, Tampereella on ollut tosi kiva keli parin päivän ajan. *koputan puuta*

Ai niin. Telsu sai tänään postissa hetunsa. Siksipä Telsulla täytyy tietysti olla myös nimi.

Telsusta tulee Emma.

6 kommenttia:

 1. Olisi kyllä mukava seurata tätä blogia pidempäänkin mutta toki ymmärrän tilanteen. Kauniin nimen sai Telsu :) Toivottavasti kaikki sujuu yhtä hyvin jatkossakin!

  VastaaPoista
 2. ihana nimi! onko toistakin nimeä? :)

  VastaaPoista
 3. RUokailutottumukset ja tavat kuulostavat samoilta. Meillä kelpaa myös tissi rintakumilla ja välillä ilman. Tissibaarin palvelu on ajoittain hidasta ja siitä saan palautetta :) Tänään mennäänkin painokontrolliin ja tavataan kätilö imetysasioissa. Terkkuja koko perheelle!

  VastaaPoista
 4. Onnea pienestä tytöstä. ^________^ Meike ollut reissussa joten olin tästä(kin) iloisesta uutisesta täysin tietämätön. Oot jo kolmas joka on saanut vauvansa tässä meikän nettipimennon aikana. Pitää olla useammin lomailemassa maalla. ;D

  Hehe tuo supistuskalenteri. Mulla ei olis riittänyt keskittymiskyky sellaisen täyttöön. Vaimosi on aika etevä kun kykeni sitä täyttelemään kipeiden supistelujen väleillä. Huh. Itse luotin kännykän ajanotto välineeseen. heh. Helppoa.

  Minustakin olisi kiva edelleen seurailla teidän meininkejä. Jos joskus innostaa taas bloggailla jotain meillekkin. :) Hei mutta kaikkea hyvää upouudelle äidille ja isille sekä pienelle Emmalle. <3

  VastaaPoista
 5. Onnittelut koko perheelle! Ja pieni toivomus: kerro lisää Emmasta ja ensiviikoistanne.

  VastaaPoista
 6. Onnea Telsulle hienosta nimestä! Toivottavasti blogi jatkuu. Joka tapauksessa blogissani (myplanb.vuodatus.net) sinua odottaa tunnustus. =)

  T: Hyperlady

  VastaaPoista

Ethän lisää kommentteihin kirjoittajan tai hänen perheensä yksityisyyttä loukkaavia tietoja, kuten nimiä, puhelinnumeroita tai osoitteita. Kiitos.