torstai 22. joulukuuta 2011

Aamupahoinvointia, Tabascoa ja esitietolomakkeita

Suosio nousussa
Tänään alkaa seitsemäs raskausviikko, ja sen kunniaksi todettakoon, että vaimolla on alkanut esiintyä aamupahoinvointia. Oksentelua ei sentään vielä ole ollut, mutta kuulemma aamupala ei maistu (vaan lähinnä ällöttää) ja aamupäivisin olo on varsin etova.

Ensimmäinen outo mielihalukin on myös nähnyt päivänvalon. Vaimo syö Tabascoa. Pelkiltään. Ja usein. Eilen illalla kuulemma mahassa alkoi jo vähän tuntua siltä, että Tabascoa on tainnut tulla syötyä hieman liikaakin. Pitäisiköhän purkki jo pistää piiloon...Kaupasta tarttui mukaan myös purkillinen cocktail-kurkkuja. Ei meillä ennen ole sellaisia syöty.
 
Suosio laskussa

Mielihaluja ei siis ole vielä suuresti esiintynyt, mutta päinvastaista tapahtuu. Eli siis sellainen, mikä maistui ennen, ei maistu enää. Viimeisimpänä (ja TODELLA merkittävänä) asiana tälle listalle liittyi cappuccino. Mainittakoon, että vaimoni rakastaa cappuccinoa ja osti tuossa vajaa kuukausi sitten meille Dolce Gusto -keittimen saadakseen kyseistä kahvijuomaa myös kotona. Ja tietysti myös kaapit täyteen cappuccino-kapseleita. Suhteellisen lyhyellä päiväyksellä, totta kai. Ja suklaasta ei muuten saa meillä enää edes puhua.

Neuvolan esitietolomakkeet saapuivat eilen, ja täytyy kyllä sanoa, että olin himpun verran pettynyt. Ruokailutottumukset ja alkoholinkäyttö. Siinäkö ne kaksi tärkeintä asiaa, mitä tulevalta isältä voidaan kysyä? Ja voin muuten varmuudella sanoa, että tuon kyseisen alkoholinkäyttö -kyselyn mukaan vähintään joka toisella suomalaisella on varmasti alkoholiongelma. Itsekin pääsin kahdeksalla pisteelläni "keltaiselle vyöhykkeelle", eli minun olisi syytä "pysähtyä tarkkailemaan alkoholinkäyttöäni". Ilmeisesti se on suurikin ongelma, jos kerran tai kaksi kuussa vetäisee kännin päälle jätkäporukassa. Mutta tulipahan nyt kyselyt sitten täytettyä. Vaimo sai alkoholitestistä muuten yhden pisteen, joten voitaneen todeta, että ainakin on oikea ihminen raskaana meidän taloudessa.

Joulukin on päässyt ihan vaivihkaa hiipimään ihan ovelle. Äsken kolisi taas kasa kortteja postiluukusta ja vihdoinkin allekirjoittaneellekin tuli mieleen, että se olisi sitten laitettava kinkkukin huomenna uuniin. Blogin ajattelin rauhoittaa joulun pyhien ajaksi, joten katsellaan välipäivinä, jos olisi jotain kirjoitettavaa. Tähän loppuun vielä asiaan sopiva joululaulu YouTubesta ja iPhonen Päivän info. Oikein rauhaisaa joulua kaikille. Varsinkin blogin molemmille lukijoille. :)

 

 iPhone: VIIKKO 6
Vauvan sydän alkaa sykkiä.

Saattaapi olla totta. Jokainen lähde on väittänyt ensimmäisen sydämenlyönnin tapahtuvan hieman eri päivinä, joten tänäänkin saattaa aivan hyvin olla se päivä, kun pieni sydän lyö ekaa kertaa. Joten ei se väärin ole, jos tänäänkin pistää edellisen postauksen videon pyörimään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ethän lisää kommentteihin kirjoittajan tai hänen perheensä yksityisyyttä loukkaavia tietoja, kuten nimiä, puhelinnumeroita tai osoitteita. Kiitos.