perjantai 16. joulukuuta 2011

RV 5+1

Kuudes raskausviikko on siis pyörähtänyt käyntiin. Tällä (raskaus)viikolla pitäisi pienen sydämen lyödä ensi lyöntinsä. :)

Muuten tilanne on vähän tasaantunut ensimmäisten päivien myllerryksen jälkeen. Vaimo on käsittänyt olevansa täysin normaali pelätessään vauvan tuomaa muutosta meidän elämään. Tästäkin suuri kiitos internetille, jossa muutkin ovat peloistaan kertoneet.

Eilen kirjastosta oli kotiin löytänyt tiensä kirja nimeltä "Synnytys". Vähän tuli sitä selailtua, mutta jostakin kumman syystä tuli sellainen fiilis, ettei kyseinen kirja ehkä ole kohdistettu isille. Samoin tuli mieleen sellainenkin ajatus, että onkohan tulevan äidinkään vielä kaikessa herkkyydessään syytä lukea kertomuksia synnytyksestä juuri nyt. Mutta kirja näytti kuvaavan synnytystä oikein kauniina ja luonnollisena tapahtumana, joten lukekoot nyt sitten. (Ihan niinkuin muka voisin vaikuttaa siihen, lukeeko vaimo sitä vai ei. :D)

Itsehän en pystynyt pitämään tätä(kään) salaisuutta kovin pitkään, vaan asia tuli lipsautettua parhaalle kaverille. Ei kyllä ollut mitenkään erikseen tarkoitus mitään sanoa, mutta arkinen small talk sattui ajautumaan sellaiselle kurssille, että asiasta tuli mainittua luontevasti osana keskustelua. Täytyy tosin varmaankin nyt kertoa myös vaimolle, että kaveri tietää, ettei tieto kantaudu korviin esimerkiksi tämän blogin kautta.

Viikonloppuna lähden pelireissulle Helsinkiin ja vaimo jää ekaa kertaa yksin yöksi raskautensa kanssa. Onneksi lauantaina meille tulee vaimon tyttökavereita kylään, niin toivottavasti suuret ajatukset ja ahdistus eivät pääse nostamaan päätään poissaoloni aikana.

Vaimo haluaa tehdä viimeisen raskaustestin (joka näyttää myös raskauden viikot) vielä sunnuntaina ja maanantaina onkin sitten aika soitella neuvolaan ja kysellä ensimmäistä vierailuaikaa. Tämän jälkeen varmaan sitten seuraavaa kirjoitustakin luvassa.

PS. Vauva on iPhone-sovelluksen mukaan nyt 0,2cm pitkä. Aika rääpäle...

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo ps. :) Löysin blogisi tänään ja luen sitä innoissani. Olen nainen mutta tämmöiset miesten kirjoittamat raskaus blogit saavat sisälläni heräämään mielettömän hellyyden puuskan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löysit tiesi blogiin. :) Tervetuloa lukemaan, toivottavasti saan aiheutettua vielä useita puuskia. :D

      Poista

Ethän lisää kommentteihin kirjoittajan tai hänen perheensä yksityisyyttä loukkaavia tietoja, kuten nimiä, puhelinnumeroita tai osoitteita. Kiitos.