perjantai 17. helmikuuta 2012

Vaunuostoksilla

Olemme melko lailla heti raskauden varmistuttua alkaneet ajatella vaunujen hankintaa. Vaunut ovat todennäköisesti tässä projektissa se suurin ja tärkein hankinta itse vauvan jälkeen, joten valinnan olisi hyvä olla onnistunut ja hyvin valmisteltu.

Ensimmäinen huomio vaunuista: ne ovat prkleen kalliita. Uutena ostettuna hinnat näyttävät pyörivän lähempänä 1000 euroa kuin viittäsataa. Käytettyinäkin laadukkaista vaunuista saa pulittaa helposti tuon 500e...Eli melko suuria eroja hinnasta löytyy. Käytettyjen vaunujen puolesta puhuu tietystikin hinta, kun taas ostaessa uudet vaunut saat juuri sellaiset kuin haluat ja täyden takuun kaupan päälle. Pari viikkoa on nyt katseltu netistä käytettyjä vaunuja, ja vaikka potentiaalisia ehdokkaita onkin löytynyt, ei mitään täydellistä helmeä ole silmiin osunut. Tänään kävimme sitten Vauvatalo Johannassa tarkastelemassa liikkeestä löytyvää valikoimaa ja pikkuhiljaa alkaa kyllä tuntua siltä, että taidamme kallistua uusien vaunujen suuntaan, hinnasta huolimatta.

Hartan Topline S - 799e
Vaunukaupan tädin mukaan "Sitten ollaan jo pitkällä, jos väriä mietitään.". Ei muuten pidä paikkaansa. Meistä toiselle väri on ollut ensisijainen valintakriteeri. Arvatkaa kaksi kertaa kummalle. (Itse katsoin esimerkiksi noista kuvan vaunuista ensimmäisenä kääntyviä etupyöriä ja heittoaisaa, vaimo katsoi vaunuihin tehtyjä helmikirjailuja...) Vaimo siis haluaisi valkoiset vaunut. Valkoinen on minustakin kiva väri, mutta Suomen ilmastossa ei ehkä sittenkään se kaikkein käytännöllisin valinta. Lopulta kokosimme tuollaisen kuvan mukaisen kompromissin, mutta kuulemma Hartanin vaunuissa tuollainen "modaaminen" ei oikein onnistu, koska vaunut tulevat kantokoppineen aina kokonaisuuksina. Emmaljungalla ja Teutonialla miksaaminen onnistuu kuulemma helpommin. Harmi vaan, että ne on vielä noita Hartaneitakin kalliimpia. :/ Mutta otettiin nyt kuitenkin kaupasta mukaan molempien esitteet.

"On mistä valita, sata vaunua listalla..."
Niin ja iloisten asioiden sekaan vähän huonompiakin uutisia. Kela muisti allekirjoittanutta eilen kirjeellä, jossa perittiin vuoden 2010 opintotukia takaisin vaatimattomat 1028e. Nice. Mutta minkäs teet, kun on menneet laskut poskelleen pari vuotta sitten. Maksettavahan ne on, vaikka olisihan se ollut kiva ostaa tuolla rahalla jotain. Esimerkiksi mitkä tahansa lastenvaunut...

Mutta en aio antaa tuonkaan asian pilata päivää. Joka tapauksessa elän elämäni parasta aikaa juuri tässä ja nyt. Oma koti, kaunis ja ihana vaimo ja kaiken huipuksi vielä erittäin toivottu pikkuinen matkalla maailmaan. Ja kunhan kesään mennessä saan gradun pois alta, auton vaihtoon ja nuo Kelan laskut maksettua, niin ensi kesästä tulee paras kesä ikinä. :)

Ja kiitokseksi niille, jotka jaksoivat lukea koko kirjoituksen loppuun asti, tässä palkintona vielä masukuva tältä aamulta. Eipä sitä vielä paljon ole, mutta enemmän kuin viimeksi kuitenkin. :)

Aamumasu mallia 14+1
iPhone: VIIKKO 14 PÄIVÄ 1
Alkaako vatsasi jo näkyä?

Ikävä kyllä alkaa, mutta onneksi alkaa vaimollakin.

13 kommenttia:

  1. Ootteko huuto.net:istä kattonu ? Sieltä voi tehä yllättäviäkin löytöjä :)

    VastaaPoista
  2. Moikka: mun kaveri on oikea vaunbongari ja tekee uskomattomia löytöjä juuri netistä. Eilen se heitti mulle duunipaikan pihaan Maxi Cosi Mura neloset ja voin sanoa että oli positiivinen löytö ja hintaa 80€. Kannattaa tutustua malliin. Hyvää viikonloppua täältä Ikimetsän laumalta

    VastaaPoista
  3. Hauska lueskella tätä blogiasi, kun meillä mennään juurikin samoilla viikoilla ja päivillä. :)
    Voisin heittää vaunuasiaan vinkiksi linkin jonka itsekkin sain..

    http://www.vaunula.fi/

    Tuolla on kuulemma nopea toimitus ja hinnatkaan eivät ihan kauheita ole.

    VastaaPoista
  4. Voisin kans antaa vinkin, että käykää myös muksutallissa katsomassa vaunuja :)

    VastaaPoista
  5. Hei ja kiitos kaikille kommenteista. :)

    Huuto.nettiä oonkin kolunnut TODELLA paljon, ja sieltä on tosiaan muutama ihan potentiaalinen vaunuehdokas löytynytkin. Täytyypä tsekata noi kaikki muutkin vihjeet. Kiitti vinkeistä. :) Onneksi meillä on vielä kuitenkin paljon aikaa ennen kuin lopullisesti tarvii valita.

    VastaaPoista
  6. Meillähän vaunut löytyi munkilla huuto.netistä. Ja juuri sellaiset kuin haluttiin, eli Emmaljungat ja vielä niin mahtavalla kuosilla, ettei vastaavia enää tehdäkään. Vaunut siis vuosimallia -07 (City Cross) ja hintaa niille tuli 270 postikuluineen.
    Olimme täysin yllättyneitä vaunujen mahtavasta kunnosta, ihan kuin niitä olisi ulkoilutettu ehkä max 10 kertaa. (Ja minä olen todella anaalinen siitä, millaiset vaunut lapselleni haluan. :D )
    Joten kannattaa kytistellä ja tarkasti! :) Ja liian ajoissa ei voi olla, jos käy yhtä hyvä tuuri kuin meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No teillä kävi hyvä säkä. :) Mekin ollaan noita City Crosseja ajateltu, mutta niiden liikuteltavuus vähän askarruttaa. Pitäis varmaan käydä kaupassa kokeilemassa.

      Poista
  7. minä suosittelisin neljän mittavan kuukauden kokemuskella brioja, hinta edullinen laadusta! ja menee muuten loskassa kuin loskassa, meillä on happyt, ja pystyi valkkaamaan vaikka mistä vaihtoehdoista, aina rungon väristä kankaisiin ja renkaisiin. ja ps vielä; kiva lukea miehen kommentteja raskaudesta, meillä mies jaksoi kirjoittaa blogiin vain silloin alussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Täytyypä vilkaista Brionkin valikoimaa. Toivotaan, että allekirjoittanut jaksaa kirjoitella ainakin sinne elokuulle saakka. :D

      Poista
  8. Itse kanssa katsellu noita vaunuja, en tosiaan tarpeeseen, mutta ihan vaihtelun vuoksi :D Hirveen hintasia tosiaan, itellä kävi tosi hyvä tuuri ja sain kaverilta sen uutena ostamat Emmaljungat vaan 50€ :O On ollu kyllä tosi hyvät, mutta väristä kun en itse tykkää, tommosesta beessistä, kaipaisin meille jotain oikein kirkasta pinkkiä tai muuta hauskaa (:

    VastaaPoista
  9. ps. ihan vinkkinä: katsokaa, että niissä vaunuissa/rattaissa on heitto aisa. koviin moneen en ole törmännyt, joissa ei olis (paitsi rattaissa, mut eihän ne nyt ookaan ihan ajankohtaiset :), mut varmistakaa nyt kuitenkin, se on ihan korvaamaton apuväline jos tuulee suoraan lapseen tai aurinko paistaa ym. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuota heittoaisaa pidän itse ainakin melko välttämättömänä. Varsinkin jos valitaan vaunut, jossa on pienet etupyörät. Voi sitten pahimmilla lumikeleillä kääntää ne isot renkaat auraamaan tietä. :)

      Poista
  10. Mä suosin vaunuissa Emmaljungaa (saatiin ensimmäiset yhdistelmät tutulta), mutta huuto.net on täynnä ihania Emmaljungan vaunuja suht ok hintaa. Ostettii huuto.netistä (5kk vanhat sisarus/kaksostenrattaat) ja makso vain 490e ja oli takuukin jäljellä. Nyt sitten kun kolmas tulee nii haluan joko Emmaljungat tai Britax b-dual.
    Ja tuosta ihanasta vauvamasusta, se on ihanan pieni, mulla viikkoja 8+4 ja alkaa olee samaa kokoluokkaa ja nyt oon sitä mieltä et pienenmpi masu, kivempi olla :). Esikoisen odotuksen aikaa masu oli alusta asti nii iso, et tuntemattomat kyseli tuleeko kaksoset vai kolmoset.

    VastaaPoista

Ethän lisää kommentteihin kirjoittajan tai hänen perheensä yksityisyyttä loukkaavia tietoja, kuten nimiä, puhelinnumeroita tai osoitteita. Kiitos.